BROUWERS

BROUWERS

Deelnemende brouwers Hop On Hop Off Festival

De complete lijst met méér dan 300 bieren vindt je hier!

Brouwerij De Blauwe IJsbeer
Brouwerij De Blauwe IJsbeer is opgericht in het jaar 2012. De oude brouwerstraditie van het schitterende, oude vestingstadje Nieuwpoort (Zuid-Holland) proberen zij in stand te houden. De Blauwe IJsbeer brouwt alleen verrassend mooie speciaalbieren met passie voor bier en smaak. Alle medewerkers zijn lid van de IJsberenfamilie; zo hebben ze onder andere De Blauwe, De Ouwe, De Vrouwe, maar ook De Flauwe die hun ijsberen-best doen om De Blauwe IJsbeer te promoten. Zij hopen u snel een keer te ontmoeten en het glas te heffen!

Brouwerij D'n Draok
Brouwerij D’n Draok bestaat sinds 2012 en is een lokale brouwerij uit ’s-Hertogenbsoch welke een uniek karakter behoudt door lokaal te blijven. Het is een van de best verkopende lokale speciaalbieren in de regio 073. Buiten deze regio heeft D’n Draok ook een vast tappunt in het Brabants Biercafe in Oisterwijk. Verder is D’n Draok niet makkelijk te krijgen buiten de regio 073 behalve op de bierfestivals. Tevens heeft Brouwerij D’n Draok als enige brouwerij 2x achter elkaar in de top 5 van Brabants Lekkerste Bier gestaan. In 2015 met de Triple Twelve en in 206 met de Gerstewijn is fijn. Pak je kans en kom deze en andere Draokjes proeven op dit festival. Proost!

Uthoka Brouwstudio
Uthoka Brouwstudio is a new Nano Brewery in the Netherlands.
Follow this page and learn about Uwe Kalms, owner and founder of Uthoka Brouwstudio. Follow him in his activity to start a brand new brewery. Be close to the activity, read about his obstacles, his problems, his ideas and especially his achievements.
Be his company during this exiting journey towards a new brewery and a new beer brand!

Brouwerij Troost
Brouwerij Troost produceert bier, sterke drank en limonade op drie monumentale locaties in centrum Amsterdam. In een voormalig klooster in de Pijp brouwen we vaak kleine batches. In de Westergasfabriek staat onze grote brouwerij met bottellijn, waar we sinds kort ook eigen limonade maken en bottelen. In een voormalig pand van de Oostergasfabriek aan de Linnaeusstraat wordt bier gebarrel-aged, maar ook gin, jenever en bourbon van Troostbier gestookt. En het mooiste is: elk van de locaties heeft zijn eigen Brewpub!

Brouwerij De Eeuwige Jeugd
Brouwerij de Eeuwige Jeugd is ontstaan vanuit een enorme passie voor bier, horeca en het gevoel van jong zijn en jong willen blijven. De bieren van de Eeuwige Jeugd zijn vernoemd naar oude scheldnamen van vroeger. Met unieke smaakcombinaties stil staan bij de mooie herinneringen die het leven rijk is.

Brouwerij Jeronimo
Sinds 2016 wordt bij Brouwerij Jeronimo volop bier gebrouwen. Sinds deze tijd is eigenaar, Jeroen van den Hoogen, druk bezig met het proberen en op de markt brengen van nieuwe brouwsels, zodat u kunt genieten van de lekkerste speciaalbieren uit Nijmegen.

BE+ER Bierbrouwers 
Wij, BE+ER Bierbrouwers, zijn Edwin de Redelijkheid en Erik Bakker. Al enige tijd brouwen wij bier waarbij wij ons niet tot de gebaande paden/stijlen beperken. De meeste van onze BE+ER-en hebben dan ook een "twist" als welkome aanvulling op het huidige bieraanbod. Wij produceren onze bieren zelfstandig bij de Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest. Ons motto is: Geniet van het leven! Geniet van ons BE+ER! Maar geniet bewust!

Vet&Lazy Brouwerij B.V.
Bieren Vet&Lazy Brouwerij gevestigd in BlueCity010 (het oude Tropicana). Jonge eigen brouwerij met Horecatijgers en huisgenoten. Wij brouwen biologisch en deels circulair.

Hooglander Bier
Hooglander Bier pakt je bij de horens! Grootgebracht in de brouwerij en klaar om de ‘weide’ wereld in te trekken. Innemend speciaalbier uit Aarle-Rixtel.

Het Brouwdok
Het Brouwdok is een proeflokaal op de Nieuwe Willemskade waar vrienden en vriendinnen elkander in een relaxte sfeer ontmoeten, maar ook een plek waar opperbest bier wordt gebrouwen in eigen ketels.
Een brouwerij met ketels! Buitendijks gebrouwen, zeewaardig bier!

The Sisters Brewery
We are Annamijn and Josefien Beijeman; Two sisters brewing craft beer with our father Wilfran. Besides making delicious craft beer, we create an artwork of every beer produced.

Brouwerij De School
Wij zijn Bryan & Leon, Co-founders van Brouwerij De School. Onze vriendschap ontstond op het schoolplein zo'n twintig jaar geleden. Deze vriendschap zetten wij voort in een gedeelde liefde voor het brouwen van speciaalbieren. Wij brouwen ambachtelijke bieren in onze eigen ketels te Badhoevedorp. Toegankelijke bieren met een twist. Denk aan Belgische bieren met invloeden uit Amerika. De namen van onze bieren nemen je mee terug naar de schooltijd; Strafwerk, Juffie, Krijtje en natuurlijk het Heilig Boontje van de klas

HillDevils Beers
Dare To Taste! HillDevils Beers!! We are a small independent family brewing company. Passionate about brewing English/ American styled beers.

Baxbier
Baxbier is een jonge Groningse brouwerij die bekende bierstijlen een verrassende moderne twist geeft. We houden van experimenteren, en nemen onze bieren in tegenstelling tot onszelf heel serieus.

Ambrass brouwerij
De brouwer: Max Schreuder, vond weinig genoegen meer in de geïndustrialiseerde pilseners en de oubollige bieren die de markt domineren, daarom is hij in 2008 begonnen zelf bier te brouwen. Zo is hij gestart vanuit zijn garage met kleine batches en de flesjes met de hand vullen. Zijn grootste passie was en is nog steeds andere mensen te laten delen in deze passie voor bier met zijn onuitputtelijk palet aan smaken.

Rakker Bierbrouwerij
Bij Rakker Bier worden volgens creatief inzicht de heerlijkste bieren gebrouwen. Met passie, geduld, hop en mout. Speciaal voor de echte bierliefhebber. We zeggen dan ook niet voor niets: Rakker Bier wordt gebrouwen door rakkers die durven te experimenteren. Die net zolang blijven proberen totdat smaakpapillen in extase exploderen!

Stapzwan Brouwerij
Stapzwan is een bierbrouwerij uit Utrecht die zich richt op het brouwen van speciaalbieren met een twist. Stapzwan Brouwerij is officieus begonnen in 1997 door Vincent Stap en Jeroen van der Zwan en officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in oktober 2014. Al op 16-jarige leeftijd kregen deze twee vrienden de inspiratie om zelf bier te gaan brouwen. Stapzwan Brouwerij is begonnen als een avontuur van twee jeugdvrienden in de bierwereld en tot op de dag van vandaag is dat nog niet veranderd.

De Lastige Broertjes
Wanneer de fascinatie voor verschillende biersoorten begon is onbekend. Maar in 2014 besloten De Lastige Broertjes om samen te zoeken naar de lekkerste bieren. Niet in de winkel of op het internet, maar door zelf te gaan brouwen. Resultaat: Een breed assortiment aan smakelijke bieren! De Lastige Broertjes uit Oosterhout, een familiebrouwerij bestaande uit drie broers die hun passie voor bier hebben gebundeld in het maken van lekkere en toegankelijke bieren.

Strieper Craft Beer Company
Strieper Craft Beer Company is opgericht in de zomer van 2016. Het is de enige speciaalbierbrouwerij uit Valkenswaard. Wij zijn full-time met ons vak bezig en verzorgen alle facetten zelf. Van het brouwen tot aan de verkoop. Ons doel is om bieren opnieuw uit te vinden. Dat doen wij aan de hand van onze Brewprints. Elke batch een nieuw avontuur.

Hertog Jan Vatgerijpt

Voor de Vatgerijpt-serie van dit jaar lieten de brouwers van Hertog Jan hun meest bijzondere bier, Grand Prestige, rijpen op Kentucky Straight Bourbon vaten van Amerikaans eikenhout. Kenmerkend voor Bourbon-whiskeyvaten is dat ze slechts één keer gebruikt zijn voor Bourbon. Door het rijpen op deze oude Bourbonvaten geeft het vat extra tonen van vanille, kokos en karamel aan het bier. Ook zorgt de Bourbon voor een zachte afdronk. Aan de klassieke Bourbon variant zijn tijdens het rijpingsproces ingrediënten toegevoegd die kenmerkend zijn voor de Nederlandse kookcultuur: vanille, jeneverbes en VOC-specerijen zoals peper, kruidnagel, nootmuskaat en kaneel.

Brouwerij Mannenpap
Tijdens het Mäichen, (mengen van mout en water) ontstaat een dikke “pap”, MANNENPAP!. Gebrouwen door mannen, maar zeker ook voor vrouwen! Brouwerij Mannenpap wordt gerund door Jelmer ter Beek en Sjoerd Martens. Twee gepassioneerde brouwers uit Nijmegen!

Brouwerij Pronck
Wij zijn Brouwerij Pronck. Wij brouwen bier in Leiden. We brouwen bier op de manier hoe wij vinden dat bier gebrouwen moet worden. Met zo puur mogelijke ingrediënten, zonder toevoegingen, zonder concessies aan kwaliteit. Bewust, eerlijk en met aandacht. Dat vinden we belangrijk. Alle bieren worden bedacht, ontwikkeld, gebrouwen en gebotteld in onze eigen brouwerij in hartje Leiden.

Lux Brewery
Na een aantal jaren van experimenteren en gebruik maken van het netwerk met onder andere een speciaal biercafé, werd in 2014 besloten dat het tijd was om de stap te maken naar een bedrijf: een bierbrouwerij zonder eigen (grootschalige) installatie. In de loop der jaren is het assortiment uitgebouwd tot acht bieren en wordt er af en toe een tijdelijk bier gebrouwen. Wil je op de hoogte blijven, houdt dan de Facebook-pagina van Lux Brewery in de gaten!

Brouwerij Halve Tamme
Brouwerij Halve Tamme is een tweemans microbrouwerij uit Zevenbergen. Eind 2015 zijn jeugdvrienden Hans de Looper en Thom Zom begonnen met brouwen in de achtertuin. Drie jaar verder is er een hele hoop gebeurd, inmiddels hebben de jongens hun brouwcapaciteit opgeschroefd naar 120 hL per jaar en doen dit alles in eigen beheer. Het is naast de vaste banen (Hans, Moleculair Bioloog en Thom, Business Consultant) flink aanpoten in het weekend en in de avonduren, maar het plezier dat hieraan beleefd wordt maakt dat alles meer dan de moeite waard. Plezier in het brouwen staat voorop, met als resultaat dat de brouwerij zich kenmerkt door een wijde range aan bieren en constante innovatie op het gebied van de recepturen. Van een toegankelijke Tripel of Dubbel tot dikke vette (Barrel Aged) Stouts of Barley Wines en van alles dat daartussenin zit.

B28 Caulier
Welcome in a world of fun & passion. We are passionate about brewing one of the best Belgium beers. Caulier beers are always a surprise for beer lover’s. It is the result of our passion for craft beers, our secret process and our selection of innovative  hops. Taste it, Love it. Caulier is a brand with long historical roots back to 1842 still in the collective memory of the Belgium beer aficionados. Today Caulier beers are the only naturally sugar free beers in the market. They are the only light beers that won several competitions.

Toccalmatto 
Birra Toccalmatto began production in Fidenza, October 2008, with a 550 Litres per batch brewhouse. Forward to late 2014, the name Toccalmatto has come a long way. Always present in the world’s best beer bars taplists and the most prestigious international festivals, we received appreciation and awards in countries with centuries old beer traditions such as England, Belgium and Germany; the request from demanding markets keeps increasing, so much that our old brewhouse, where everything started, is now way too smaller for us. The works for Toccalmatto 2.0 begin.

Brouwerij Chimay
AUTHENTIEKE TRAPPISTENBIEREN
Chimay is een authentiek trappistenbier.
Dat betekent dat het gebrouwen wordt binnen een trappistenklooster, onder toezicht en verantwoordelijkheid van de kloostergemeenschap, die betrokken is bij het hele exploitatieproces van het bier. De inkomsten uit deze activiteit worden grotendeels besteed aan de behoeften van de gemeenschap en aan sociale werken.

Brouwerij Lindemans
DE MAGIE VAN DE WIND
In de maanden tussen Sint-Michiel en Sint-Joris hangt er in het hart van het Pajottenland pure magie in de lucht. De wind neemt de Brettanomyces bruxellensis en de Brettanomyces lambicus op en wervelt ermee door Vlezenbeek. Die wilde dans betovert en verleidt de vers gebrouwen wort tot de spontane gisting die uw lambiek zo heerlijk uniek maakt.

Brouwerij Pinterman 
Pinterman is een levensgenieter uit volle borst! Op een zonovergoten terras, bij de haard na een koude tocht of aan tafel met een goed gesprek, de Pinterman is op zijn plek. Voor al die fijne momenten bedenkt hij een bier dat daar perfect bij past. Bovengistende bieren met elegante smaken en originele smaakprofielen zijn de specialiteit. Op het goede leven!

Brouwerij Homeland 
De Amsterdamse Bierbrouwerij Homeland of Brouwerij Homeland Amsterdam is de nieuwste brouwerij van Amsterdam en exploitant van het nieuwe biermerk dat sinds 2015 verkrijgbaar is bij enkele bijzondere horecagelegenheden.

Brouwerij Frontaal
Sinds 2013 worden de bieren van Brouwerij Frontaal uit Breda gebrouwen. De nadruk wordt gelegd op complexe, gelaagde en gebalanceerde bieren. Hierbij wordt zowel het experiment als de traditie opgezocht. De slogan van Frontaal is: 'Beer for thought'. Dit is een zinspeling op het bekende Engelse gezegde 'food for thought'. Food for thought betekent: alles dat mentale stimulans voor het denken geeft. Het doel is natuurlijk de bierdrinker te prikkelen en kennis te laten maken met nieuwe smaken en geuren. Uniek aan Brouwerij Frontaal zijn de eigen growlers. Growlers zijn de perfecte uitkomst voor het delen van bier met je vrienden tijdens een barbecue of een familiefeestje. De flessen hebben een vulcapaciteit van twee liter, zijn makkelijk schoon te maken, hervulbaar en kunnen direct worden gedronken.

Two Chefs Brewing
Two Chefs Brewing started in 2012 with the desire to completely stock our homes with home made funky beers and we haven’t stopped brewing since. We always aim to provoke the conventional and we like to stick out our tongues to the familiar.

Brouwerij De Dochter van de Korenaar
Microbrouwerij gespecialiseerd in hoppige bieren en barrel aged bieren

Bierbrouwerij De Roos Anno 1877
Al sinds 1877 worden hier de heerlijkste bieren gebrouwen. In de museumbrouwerij en in de moderne brouwerij komt u oren en ogen te kort. We nodigen u graag uit om in ons gemoedelijke proeflokaal nog andere heerlijke Roosbieren te proeven.

Ramses Bier
Ramses Bier is een brouwerij in Hooge Zwaluwe met een brouwcapaciteit van 15 HL per brouwsel. De huidige brouwerij is in 2013 ingericht. Sinds 2007 zijn de bieren landelijk verkrijgbaar. De 17 jaar daarvoor zijn een aantal bieren al ontwikkeld. Spoedig gaan we een jubileum bier uitbrengen. 25 jaar geleden brouwde Ramses al Den Dorstige Tijger. Misschien wel Nederlands eerste IPA ! Het is mogelijk om de brouwerij te bezoeken. Dit kan met een groep op afspraak of op een van de open dagen. Onze volgende open dag is in mei. Ramses Bier heeft een missie en een passie: Bier brouwen voor de mensen die van bier houden. Ramses Bieren zijn single hop en de mout is Biologisch. Indien mogelijk worden er lokale ingrediënten gebruikt. Zo heeft ieder bier een eigen, unieke, uitgesproken smaak en kan iedereen genieten van een of meer vloeibare snoepjes in zijn of haar glas. Proost!

Brouwerij Eeuwig Zonde
Een echte Brabander, een echte Bourgondiër, een echte liefhebber van lekker eten en drinken. Genieten van alle goeds wat het leven te bieden heeft en te delen met ieder die me lief is. Onder dit motto ben ik begonnen om zelf bier te brouwen. In het begin nog als hobby maar al gauw sloeg het brouwvirus toe. Mijn diverse brouwsels werden enorm gewaardeerd door vrienden en bekenden, en al snel bleken de ketels te klein en de garage was niet groot genoeg meer. Het zelf kunnen brouwen van mijn eigen ontwikkelde recepten in een mooie brouwerij diende zich aan en zo kon ik mijn hobby doorgroeien naar een volwaardig onderneming. Vooral bieren die volgens de Belgische traditie van toevoegen van heerlijke kruiden een mooi karakter krijgen hebben mijn voorkeur.

Westmalle Trappist Bar
De abdij van Westmalle is befaamd om van zijn trappistenbier dat tot ver over de landsgrenzen heen graag wordt gedronken. Toch is de brouwerij geen commerciële activiteit, maar een manier voor de monniken om te voorzien in hun eigen onderhoud. De meeste inkomsten van de verkoop worden weer geïnvesteerd in de brouwerij en de goede arbeidsomstandigheden van de medewerkers. De monniken zijn immers zelf geen brouwmeesters meer, maar laten het merendeel van het brouwproces over aan externe medewerkers. Wel staan ze nog in voor de algemene leiding van de brouwerij. Het deel van de inkomsten dat niet wordt gebruikt voor het eigen levensonderhoud, wordt geschonken aan goede doelen, sociale werken en mensen in nood.

Brouwerij In De Nacht
Brouwerij In De Nacht brouwt ambachtelijke speciaalbieren met veel smaak en natuurlijke ingrediënten. Smaak is leidend voor onze bieren en zijn daardoor culinair inzetbaar. Denk bijvoorbeeld aan de Cuvee La Nuit, gebrouwen met Champagnegist en druivensap of de vatgelagerde versies van de Belhamel.

Brouwerij De Feniks 
De Feniks brouwt sinds dag één zelf zijn vernieuwende bieren in een unieke fusion stijl van Angelsaksische en Belgische invloeden. Op de voor de Belgische craft scène historische site te Heule vinden tal van nieuwe bieren, steeds hergist of aged op wijn-, whisky- en cognac barrels, de weg naar de craft bierliefhebber.
Live you passion ... Never give up!

Oranjeboom
Opgericht in 1671 in Rotterdam, is Oranjeboom één van de oudste bieren van ons land. Een merk met een rijke brouwhistorie en maar ook een grote drive naar avontuur: in de 18e eeuw waren wij de eersten die Nederlands bier over de hele wereld exporteerden. Met als resultaat dat tegenwoordig consumenten in meer dan 90 landen ter wereld kunnen genieten van een mooi glas Oranjeboom. Proost!

Brouwerij Vandeoirsprong
Al eeuwen wordt er bier gebrouwen in Oirschot. Met name het bier van voormalig brouwerij De Kroon. Die brouwerij is nu helemaal terug en heet Vandeoirsprong
We zitten vol energie en enthousiasme bij Vandeoirsprong.
Die stoppen we met liefde en plezier
in ons bier.
In het brouwen en bottelen. In de smaak.
De rest is bijzaak.

Big Belly Brewing
Big Belly Brewing - Beer with a body - is een Bredase brouwerij opgericht drie vrienden: Tom, Remco en Willem. 3 Rasechte levensgenieters. Wij houden van mooie verhalen, lekker eten en smaakvolle bieren. Onze missie is om bieren te creëren waarbij we, door het combineren van deze drie passies, het leven van andere mensen nét wat meer genot geven. Wij staan bekend om onze dikke en smaakvolle bieren. Een goed geteste basis ontwikkelen wij verder door de beste kwaliteit kruiden, specerijen, fruitsoorten of andere bijzondere ingrediënten toe te voegen. Zo krijgen we de uitgesproken bieren waar wij trots op zijn. Hierna krijgt ieder bier een eigen legende dat passend is bij de bierstijl. Zo maken wij bier drinken nog leuker waardoor jij nog meer kan genieten! Cheers Tom, Remco en Willem

Bierbrouwerij De Arn
Bierbrouwerij De Arn is een initiatief van Arjan te Hoonte. Arjan liep al langere tijd rond met het plan om bier te gaan brouwen. In augustus 2013 werd het eerste bier – een dubbelbok- gebrouwen in de installatie van Sallands Landbier in Raalte. Inmiddels zijn meer bieren  gebrouwen. Zo  zijn de Triple Arn en de Dubbele Arn verkrijgbaar, evenals de Iris’Pale Arn (een 'IPA'). In de loop van 2014 verschijnen een Weizen en een Zomerbier. In het najaar van 2014 zal een Stoute Arn op de markt verschijnen.

Poesiat & Kater
Poesiat & Kater gevestigd in een schitterend laat 19e eeuws pand in Amsterdam-Oost. Onze brouwerij met proeflokaal en groot terras is dagelijks geopend voor lunch, borrel en diner. We brouwen historische Hollandse Van Vollenhoven en eigentijdse Poesiat & Kater bieren. De Van Vollenhoven bieren worden gebrouwen volgens de recepten van de Van Vollenhoven Brouwerij uit de vorige eeuw. De bieren van Poesiat & Kater zijn eigentijdse bieren, meestal gebrouwen in kleine volumes. Ook experimenteren we volop met gistsoorten, brouwtechnieken en niet eerder gebruikte ingrediënten om nieuwe en buitengewone bieren te brouwen.

Jopen Bier
Haarlem was eeuwenlang één van de grootste bierbrouwerssteden van Nederland. Bierbrouwerij Jopen heeft de brouwtraditie in ere hersteld. Volgens eeuwenoude recepten produceert Jopen met passie oude en nieuwe klassiekers. Onderscheidend, authentiek en vol van smaak waarbij traditie en innovatie elkaar ontmoeten.

Kompaan Bier
Kompanen uit Den Haag die geloven in écht leven. Door te dromen, te durven en te doen. Zo is Kompaan ontstaan en zo hoopt Kompaan jou en alle vrienden te inspireren om te genieten van elke dag. Dit is onze tijd! Keep your friends close, and Kompaan closer!

BrouwUnie
We are a challenger on the Dutch market representing over 65 breweries that made way for the craft beer revolution. We respect freshness and use lean and mean distribution so everybody can enjoy quality beer. We honor those who are also ambassadors of the Northern American spirit and invite bars, stores and customers to enjoy beer at it's very best. Our portfolio consists of five ranges of curated craft breweries. All advocates of what brewing beer is about and each telling an individual and unique story.

Mokums Mout
Mokums Mout is een Amsterdamse brouwerij die sinds 2014 speciaalbier brouwt. Niet geremd door traditie, maar gestimuleerd door de liefde voor lekker bier en eten. Want bij Mokums Mout staat de keuken centraal. Daar worden door ons niet alleen bierrecepten getest, maar wordt ook veel inspiratie opgedaan. Kruiden en specerijen worden niet geschuwd en elk biertje past bij een favoriet gerecht van een van de brouwers.

Brouwerij Eanske
Brouwerij Eanske is een jonge brouwerij welke in Juni 2013 is opgericht met als doel om speciaalbier in het Oosten van Nederland wat meer op de kaart te zetten. Dat is tot nu toe redelijk gelukt. Brouwerij Eanske is een huurbrouwerij zonder brouwinstallatie voor commerciële volumes. Hiervoor maak ik gebruik van de capaciteit van andere brouwerijen met een installatie. Echter ben ik wel een brouwer in hard en nieren, dus worden mijn bieren ten alle tijden door mij persoonlijk gebrouwen !!

Grutte Pier Brouwerij
In 2015 begonnen Frans Filius en Renze Bil de Grutte Pier Brouwerij in Leeuwarden. Het eerste bier was de Grutte Pier Tripel en deze won gelijk al een aantal mooie prijzen (WBA, beste tripel van Nederland). in 2017 is het aantal bieren vergroot naar maar liefst 7 stuks. De komende jaren willen we ervoor zorgen dat onze bieren overal in onze omgeving goed verkrijgbaar zijn. En dat mensen weten wat bier is en waarom het zo belangrijk is om goed bier te drinken. Wij hebben als missie om de mensen in onze omgeving net zo enthousiast te maken over bier als wij zijn.

Brouwerij Bourgogne Kruis
Brouwerij Bourgogne Kruis is een familiebedrijf met een lange geschiedenis die begint in de 18e eeuw in Oud Gastel en Oudenbosch. De brouwerij werd in 1956 verkocht.  Paul en Willem Thuring, nazaten van diezelfde familie uit Oudenbosch zijn in 2012 opnieuw begonnen, maar nu in hun bakermat Oosterhout. De brouwerij staat heden ten dage bekend om zijn verschillende tarwebieren, het signatuur van de brouwers. In de ambachtelijke brouwerij gebeurt nog alles met de hand. Geen computer en automatisering, maar echt handwerk en denkwerk. “Niet praten maar doen” is de leidraad. De gebroeders Thuring hebben een concept ontwikkeld waarin de eenvoud en frisheid van bier centraal staat”. “Herkenbaar, recht door zee, zuiver en natuurlijk, met de frisheid van een lenteochtend”, omschrijft De Brouwerij haar Tarwe Bieren.

Brouwerij Het Licht
Brouwerij Het Licht is een Utrechtse microbrouwerij gespecialiseerd in seizoensbieren. In nauwe samenwerking met brouwerij De Leckere worden leckere lichte bieren gebrouwen. De brouwerij is opgericht in 2014 en het eerste bier dat werd gebrouwen was het Herfstlicht. Het Licht brouwt bieren in beperkt volume en de bieren zijn verkrijgbaar op fles en op fust.

Brouwerij Vrijstad
Nog kleiner dan kleinschalig brouwen: garagebier. Voor 30 liter waren we destijds een dag in de weer. Nu produceert Brouwerij Vrijstad 700 liter in één keer. We hebben inmiddels vijf bieren die we regelmatig brouwen: Vrijstad Keller, Vrijstad Spelt, Vrijstad IPA, Vrijstad Pumpkin en Vrijstad Scottish. Daarnaast hebben we al eens Lentebok gemaakt, die hoogstwaarschijnlijk in de herhaling gaat en Vrijstad Saison: een fris bier, gebaseerd op goed gehopte ale uit Wallonië, met een zeer subtiele hint van Vlierbloesem en nog wat andere culinaire aanpassingen. Dit seizoensbier hebben we op 75 cc flessen gebotteld. En we broeden verder op nieuwe, spannende bieren.

Brouwerij Het Anker 
Brouwerij Het Anker. Brouwerij Het Anker is een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen. Het Anker brouwt de internationaal onderscheiden Gouden Carolus, Maneblusser, Lucifer en Boscoli.

Brouwerij De Leckere
Wij van De Leckere genieten van het leven. Met passie brouwen wij elke dag karakteristieke en onderscheidende bieren. Echt Lecker bier met een eigen smaak voor de hedendaagse genieter.

ALFA Brouwerij
ALFA PUUR
Wij brouwen wat we zelf het liefst drinken, en dat delen wij met u tijdens “Hop On Hop Off”.
Alfa Puur is uniek van smaak “De smaak is vol en romig” waarbij je de gist duidelijk proeft. Alfa Puur is niet gepasteuriseerd en de houdbaarheid is maar 2 weken.
Op de oude wijze gebrouwen, lang gisten en lang lageren. Voor bierliefhebbers “troebel is de norm”
Alfa Puur heeft smaak, bij ons proeft u het ongefilterd bier.

Alfa blijft trouw aan zichzelf.

Kwaremont
Liefde voor het brouwen zit in de genen van de familie De Brabandere. Met de beste meesterbrouwers aan hun zijde, zet generatie na generatie de traditie voort en bouwt het rijke assortiment bieren uit. Die passie delen we al die jaren met al onze medewerkers: zij brengen letterlijk ‘leven in de brouwerij’. Én leven in uw glas, thuis of bij vrienden. Want onze passie geeft smaak aan plezante en sprankelende momenten met vrienden. Daar zijn we behoorlijk trots op.

Antwerpse Brouw Compagnie
"Seefbier is een typisch Antwerps bier dat van begin 1800 tot ongeveer 1930 hét bier van Antwerpen en omstreken was en bijzonder populair... Zo populair dat een wijk van Antwerpen zelfs naar het bier vernoemd werd. Nadat het bier voor meer dan 80 jaar verdwenen was, en de receptuur werd verloren gewaand. Na een zoektocht van bijna 3 jaar werd de receptuur uiteindelijk teruggevonden. Met de hulp van gerenommeerde brouwexperts werd deze oude receptuur terug tot leven gebracht. Het resultaat viel zo in de smaak dat de Antwerpse Brouw Compagnie werd opgericht, met als missie Seefbier, en ook andere interessante oude of nieuwe bieren tot leven te brengen. Het Seefbier werd zo ondertussen reeds 7X World's Best, oa op de World Beer Cup, de World Beer Awards, de Global Craft Beer Awards en Brussels Beer Challenge. Ook het zusterbier, Seef's Bootje's bier werd al bekroond tot beste amber van Belgie, en in 2016 World's Best Belgian Style Pale op de World Beer Awards”

vandeStreek Bier
Wij brouwen bier om te drinken! We denken niet te veel na over bierstijlen en hokjes maar focussen op smaak en doordrinkbaarheid.

UWE Cider
UWE Cider komt uit appeldorp Elst in de Betuwe. Een nieuwe generatie teelt hier fruit voor de heerlijkste ciders. Biologisch en met respect voor mens en omgeving. Naast appel- en perencider maakt UWE Cider in collaboration ook bier.