WEDSTRIJD

WEDSTRIJD

WEDSTRIJD

Wedstrijd voor de thuisbrouwers Hop On Hop Off Festival 2018

Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 april 2018 vindt het Hop On Hop Off Festival plaats in de Kunstijsbaan in Breda. Het grootste semi overdekt speciaalbier en foodtruck festival in de Benelux. In de aanloop naar het Hop On Hop Off Festival wordt er wedstrijd voor thuisbrouwer gehouden.

Brouw je thuis je eigen bier en wil je het weleens meten met andere thuisbrouwers? Ben je nieuwsgierig hoe goed je nou eigenlijk bent in het brouwen en wil je je brouwsels laten testen door echte specialisten uit het vak? Dan is mee doen aan deze wedstrijd een goed plan. De wedstrijd draait om het brouwen van het perfecte Lente bier.

Hoe gaat de keuring van het bier door de jury in zijn werk?
De jury beoordelen het Lente bier begin maart 2018. Dat doen ze in alle rust en ze maken daarbij gebruik van speciale proefglazen. De jury vult een uitgebreid keuringsrapport in en kennen per onderdeel punten toe aan het bier.

De bieren worden op de volgende kenmerken gekeurd:
•        Visuele aspecten: koolzuur, kleur, helderheid, schuimkraag en schuimstabiliteit
•        Smaak: basissmaak (zoet, bitter, zuur, volgens biertype), body (is het 'dun' of 'dik' bier), mondgevoel en afdronk.
•        Geur- en smaakassociaties: wat ruikt en proeft de keurmeester allemaal en klopt dat volgens het biertype? Hier kunnen ook smaakafwijkingen worden geconstateerd, veroorzaakt door fouten tijdens het brouwen.

De uitslag
De jury gaat begin maart de brouwsels proeven. Hier komt een top drie uit die zondags op het festival mogen staan met hun biertje. De top drie wordt begin maart via onze website en Facebook pagina bekend gemaakt. Op het festival mag de bezoeker ook het biertje keuren. Aan het einde van de dag zullen alle punten (zowel van de jury, als van de bezoeker) opgeteld worden en komt er een echte winnaar uit die winnaar wordt van de beste thuisbrouwer op het Hop On Hop Off Festival 2018. De winnaar krijgt een prachtige bokaal mee naar huis.

Hoe mee doen aan de wedstrijd?
Er zal een maximum zijn van 40 thuisbrouwers die aan de wedstrijd mee mogen doen.  Je brouwt je lente bier en brengt 4 flesjes tussen 12 en 28 februari naar het inleverpunt. De punten waar je ze naar toe kan brengen worden begin volgend jaar bekent gemaakt.

Het insturen
Het insturen van bier mag met je eigen etiket en/of naam. Voordat de jury zal proeven word door twee mensen uit de organisatie de brouwsels in de proefglaasjes geschonken. De jury zal dus niet weten van wie het brouwsel is.

Wat levert meedoen aan de wedstrijd op?
Allereerst krijgt je een goede indicatie over hoeverre je techniek van het brouwen onder de knie hebt. Je krijgt een keuringsrapport mee met waardevolle informatie, zodat je je bier eventueel kan verbeteren. Daarnaast is er natuurlijk de hoofdprijs om met jouw brouwsel op het festival te staan. Er zullen veel professionele brouwers staan, waardoor je goed kunt netwerken en je bekendheid kan vergroten.

Aanmelden
Wij zijn erg nieuwsgierig naar jullie brouwsels. Er zit een maximaal aantal inschrijvingen van 40 brouwers aan de wedstrijd dus schrijf je snel in via onderstaande link http://bit.ly/2huVf4p

Voor meer informatie kun je contact opnemen via: maayke@hoponhopofffestival.com

Regelement wedstrijd voor de thuisbrouwers Hop On Hop Off Festival 2018
 Er worden maximaal 40 thuisbrouwers toegelaten tot de wedstrijd.
 Er mogen alleen thuisbrouwers deelnemen.
 Commercieel gebrouwen bieren zijn uitgesloten van deelnamen.
 Er moeten vier flesjes per inzending ingeleverd worden.
 Bieren moeten worden ingezonden als Lente bier.
 Markeer je fles met je eigen etiket of je naam. Zodat de organisatie ze goed gescheiden kan houden.
 Opgave voor de wedstrijd dient schriftelijk te gebeuren per mail.
 Een deelnemer mag zich maar 1 keer inschrijven voor de wedstrijd.
 Alle ter keuring ingezonden bieren dienen door de inzender zelf te zijn vervaardigd.
 De fles en sluiting dienen onbeschadigd te zijn. Slijtagekenmerken op het glas gelden niet als beschadigingen.
 Het gebruik van schuimkraagbevorderende-, body verhogende-, houdbaarheidsmiddelen, bierpreventieven en enzymen, anders dan welke van nature aanwezig zijn in het graan, zijn verboden.
 De bieren dienen in de periode van de 12 tot en met 28 februari 2018 op 1 van de beschikbare inleveradressen ingeleverd te worden.
 Het is deelnemers op geen enkele wijze toegestaan de beoordeling van de jury te beïnvloeden.
 De jury bestaat uit keurmeesters welke door de wedstrijdcommissie op basis van hun deskundigheid daartoe zijn uitgenodigd.
 Bij deelname aan de wedstrijd gaan de deelnemers akkoord met de deskundigheid van de jury.
 De wedstrijdcommissie is uitgesloten van deelname.
 Het oordeel van de jury en bezoekers is bindend.
 Alle ingeleverde flessen vervallen aan de wedstrijdcommissie.
 De uitslag wordt begin maart bekend gemaakt.