BROUWERS

BROUWERS

Deelnemende brouwers Hop On Hop Off Festival 2019

Onderstaand de link naar de complete lijst met bieren

HopON_Bierlijst2019

.

Brouwerij de Werkplaats
Brouwerij de Werkplaats geeft workshops bierbrouwen. Een leuke, gezellige, leerzame activiteit om samen te doen met vrienden, met collega’s als teamuitje of met andere bierliefhebbers.
Brouwerij de Werkplaats ontvangt je met koffie, thee en wat lekkers. Je steekt 4,5 uur de handen uit de mouwen en bent actief bezig je eigen bier te brouwen. Dit allemaal onder deskundige begeleiding van de ervaren brouwer Roy Goverde. Aan het einde van het brouwproces wordt er afgesloten met een proeverijtje met verschillende bieren uit eerdere workshops en met een hapje.
Na het bottelen krijgt iedere deelnemer 2 flessen van 75cl van hun zelfgemaakte bier om er thuis van te genieten.

 

Tijdens het festival Hop On Hop Off wordt op alle dagen bier gebrouwen. Nieuwsgierig? Mis de halte niet en kom kijken.

Brouwerij Dubuisson
Dubuisson Brewery is one of the oldest and most authentic breweries in Belgium and is famous for the Bush/Scaldis beers and the Cuvée des Trolls.

Uthoka Sommelier & Brouwerij
Uthoka Sommelier & Brouwerij is a new Nano Brewery in the Netherlands.
Follow this page and learn about Uwe Kalms, owner and founder of Uthoka Brouwstudio. Follow him in his activity to start a brand new brewery. Be close to the activity, read about his obstacles, his problems, his ideas and especially his achievements.
Be his company during this exiting journey towards a new brewery and a new beer brand!

L'Arogante
L'Arogante is het sprankelend resultaat van de samensmelting van La Roche-en-Ardenne en Gent. Het idee voor dit blond, hoppig, Belgisch bier is ontstaan in een gezellig café in la Roche-en-Ardenne. Het recept werd ontwikkeld in een Gentse garage en wordt nu gebrouwen door de "Proef"brouwerij. Haar aangename zachte bitterheid en unieke fruitige aroma's dankt ze aan drie zorgvuldig uitgekozen hopsoorten.

Brouwerij de Molen
Brouwerij de Molen is in de internationale craft bierwereld bekend om haar eindeloos groeiende en diverse collectie van uitgesproken craft bieren binnen stijlen als stout, porter, barley wine, IPA, sour, saison en houtgerijpte varianten daarvan. Op dit moment wordt circa 60% van de bieren geëxporteerd naar 40 landen. De brouwerij bestaat sinds 2004 en is begonnen in de historische molen ‘de Arkduif’ te Bodegraven.

Brouwerij De Blauwe IJsbeer
Brouwerij De Blauwe IJsbeer is opgericht in het jaar 2012. De oude brouwerstraditie van het schitterende, oude vestingstadje Nieuwpoort (Zuid-Holland) proberen zij in stand te houden. De Blauwe IJsbeer brouwt alleen verrassend mooie speciaalbieren met passie voor bier en smaak. Alle medewerkers zijn lid van de IJsberenfamilie; zo hebben ze onder andere De Blauwe, De Ouwe, De Vrouwe, maar ook De Flauwe die hun ijsberen-best doen om De Blauwe IJsbeer te promoten. Zij hopen u snel een keer te ontmoeten en het glas te heffen!

Brouwerij Jeronimo
Brouwerij Jeronimo is opgericht in 2016 en is een snelgroeiende micro brouwerij. Momenteel brouwen wij 4 verschillende soorten bieren en er komen op korte termijn nog 1 a 2 soorten bieren bij.
Brouwerij Jeronimo is bekend van de Red Devil ( Amerikaanse IPA ) en heeft sinds kort ook een nieuw bier gemaakt ( Prijswinnend ONK 2018 1e prijs Dubbel ) een Dubbel met zoethout tonen er in verwerkt.
Wij nemen naar Breda 4 bieren mee wetende ;
Red Devil ( Amerikaanse IPA 6,2% )
Yellow Angel ( Saison 5,5% )
Blue Pistol ( Amerikaans tarwebier 6,0% )
Dubbel ( 7,2% )

BE+ER Bierbrouwers 
Wij, BE+ER Bierbrouwers, zijn Edwin de Redelijkheid en Erik Bakker. Al enige tijd brouwen wij bier waarbij wij ons niet tot de gebaande paden/stijlen beperken. De meeste van onze BE+ER-en hebben dan ook een "twist" als welkome aanvulling op het huidige bieraanbod. Dus: Geniet van het leven! Geniet van ons BE+ER! Maar geniet bewust.

Vet&Lazy Brouwerij B.V.
Bieren Vet&Lazy Brouwerij gevestigd in BlueCity010 (het oude Tropicana). Jonge eigen brouwerij met Horecatijgers en huisgenoten. Wij brouwen biologisch en deels circulair.

Brouwerij Holevoort
Het brouwen van eigen bier is één van de tradities die Bakel, het oudste dorp van Brabant, rijk is. Al op vroege kaarten werd melding gemaakt van brouwhuizen in ons peel-dorp. Een van die huisbrouwerijen lag op de ‘Holevoort’, destijds een gehucht in het woeste landschap tussen Bakel en Deurne. En dat is precies de plek waar wij de brouwtraditie laten herleven. Bij Brouwerij Holevoort brouwen we ons bier ambachtelijk en op natuurlijke wijze. Gerst en hop verbouwen we zelf, in de ‘tuinen’ van onze brouwerij. Een eigen bron, op de rand van de Peelrandbreuk, geeft ons loepzuiver water. Die pure ingrediënten geven onze speciaalbieren hun rijke en -met recht- eigen smaak. Je proeft de oorsprong. Brouwerij Holevoort: Oorspronkelijk bier uit het oudste dorp van Brabant.

Stadsbrouwerij Dukes
Na ruim 80 jaar werd het hoog tijd dat Gorinchem weer een eigen Stadsbrouwerij zou krijgen. Het echte 'bier' maakt een opmars in Nederland en in een stad als Gorinchem met een rijke bierhistorie mag een stadsbrouwerij niet ontbreken. Met deze gedachten in onze achterhoofd zijn wij, Han Berendsen en Robert Links, ons gaan verdiepen in het brouwen en de historie. Met uiteindelijk resultaat dat er weer bier gebrouwen wordt in Gorinchem. Ondertussen is de Stadsbrouwerij een feit en hebben we diverse bieren op tap en op fles. Deze heerlijke lokale bieren kunnen allemaal geproefd worden in Stadsbrouwerij Dukes. Naast de ambachtelijke bieren kun je bij ons ook genieten van bijpassende versnaperingen.

HillDevils Beers
Dare To Taste! HillDevils Beers!! We are a small independent family brewing company. Passionate about brewing English/ American styled beers.

Brouwerij Frankendael
Frankendael Brewing is a craft brewery from Amsterdam with one mission: making tasty beer for the new breed of drinkers. Frankendael is more than just beer; it stands for an experience which connects with the drinkers through all five senses. You can’t take your eyes off those visuals on the bottle since the second you step into the bar. And those naughty beer names, you can’t wait to say them out loud to the bartender. Finally the beer comes. You pop it open and take a good sip. You still try to figure out what those flavour surprises are. But before you know it, the glass is empty. Now all you can think of: what a tasty beer. I’m gonna have another one. And that’s what we call a “Frankendael Experience”.

Hooglander Bier
Hooglander Bier vat je bij de horens! Rasecht en innemend speciaalbier uit Aarle-Rixtel met een ruwe en krachtige uitstraling maar met een vriendelijke geaardheid. Grootgebracht in de brouwerij en klaar om de ‘weide’ wereld in te trekken. Een kudde op een missie. Uitgezonden naar de verre uithoeken van het land om het bierlandschap verrijken, Hooglander zet de hoeven in het zand!

Nowhere Brewing
We love beer… Pretty obvious, right? But OK, let us start where it all started: Once upon a time, in a cold summer day in Luxembourg City, two lads sitting around a wooden table were chatting, grilling and drinking their own brews. After massive blah blah blah, the clever one proposed a wild idea: to share the brews (and the fun) with the rest of the world. Then, the meat was ready, more beers were poured and Nowhere Brewing was born. The philosophy of Nowhere is simple: respect for the ingredients, respect for the process, and the will to provide our customers with a great drinking experience. Nowhere Brewing is based in Benelux: we design our beers in the Netherlands, and market them from Luxembourg. We breath beer, we live beer. We dare you to joining us in the exciting road to Nowhere.

Bierbrouwerij Maallust
Maallust speciaalbieren worden gebrouwen in de oude graanmaalderij van gevangenisdorp Veenhuizen in Drenthe. De plek ademt de rijke geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid. Maallust staat voor authentieke bieren met mooie hoparoma’s en een bijzonder evenwicht tussen bitter en zoet. Passie en toewijding vormen het hart van de brouwerij. Maallust bieren worden gebrouwen in koperen ketels van Kaspar Schulz uit Bamberg: de Rolls-Royce onder de brouwketels. Het assortiment is breed en smaakvol. Naast een Blond, Tripel, Vienna, Dubbel, Spelt en Weizen brouwt Maallust seizoensbieren zoals een Bock voor de lente en herfst en een Quadrupel voor de wintermaanden.

Bryggja Brewery
Bryggja Brewery is een artisanale microbrouwerij gelegen in Moerkerke, nabij Brugge in België. Het verhaal van de brouwerij begon in 2012 toen wij met onze Bryggja Tripel de titel Beste Hobbybrouwer van België wonnen. Ondertussen brouwen wij reeds 9 verschillende bieren waarbij kwaliteit telkens primeert boven kwantiteit.

De Lastige Broertjes
Wij zijn familiebrouwerij De Lastige Broertjes uit Oosterhout. Drie bourgondische broers met een liefde voor mooie bieren. We zijn in 2014 gestart met het thuis brouwen van bier. Zo hebben we een aantal lekkere bieren ontwikkeld. Door de vele positieve reacties op onze brouwsels hebben wij in 2017 onze eerste twee bieren gepresenteerd aan het publiek ‘Wosterhout’s Snollebolleke’ en ‘Verbroerdering’. In 2018 hebben we ons assortiment uitgebreid met een IPA ‘Janksmoel’ en een stout ‘Joa Zeetie’.  Wij zijn zogeheten huurbrouwers wat betekend dat wij capaciteit huren bij collega’s voor het brouwen van onze bieren. De ontwikkeling van de receptuur en alle proefbrouwsels doen we zelf.

Strieper Craft Beer Company
Strieper Craft Beer Company is opgericht in de zomer van 2016. Het is de enige speciaalbierbrouwerij uit Valkenswaard. Wij zijn full-time met ons vak bezig en verzorgen alle facetten zelf. Van het brouwen tot aan de verkoop. Ons doel is om bieren opnieuw uit te vinden. Dat doen wij aan de hand van onze Brewprints. Elke batch een nieuw avontuur.

Hertog Jan Vatgerijpt
Onze Grand Prestige leggen we nooit zomaar te rijpen. Dit doen we alleen op de allerbeste vaten, die we zorgvuldig selecteren. De smaken uit de Nederlandse cultuur die onze Vatgerijpt serie van vorig jaar kenmerkten, maakten onze brouwers nieuwsgierig. Dit keer rijpt ons bier maandenlang op speciale vaten, gebruikt voor de smaakontwikkeling van jenever. Wat gebeurt er met Grand Prestige als je de smaak combineert met hét traditionele distillaat van Nederlandse bodem?

Het Brouwdok
Het Brouwdok is een proeflokaal op de Nieuwe Willemskade waar vrienden en vriendinnen elkander in een relaxte sfeer ontmoeten, maar ook een plek waar opperbest bier wordt gebrouwen in eigen ketels.
Een brouwerij met ketels! Buitendijks gebrouwen, zeewaardig bier!

Eleven Brewery
Passie, ambitie en overtuiging; de basisingrediënten van een nieuw avontuur. Eleven Brewery is een initiatief van twee gepassioneerde fijnproevers, Loes en Kevin. Wij zijn een gezamenlijk avontuur gestart, waarbij krachten worden gebundeld en dromen worden verwezenlijkt. Het getal 11 duidt hier op twee losse enen: twee eenheden die samen zo veel meer zijn dan alleen. Samen een uitdaging aangaan. Samen avonturen beleven terwijl nieuwe verhalen zich ontwikkelen. Elk verhaal is ander, elk biertje in anders. Tevens duiden de twee enen op twee ingrediënten van bier; mout en hop. Eindeloze variaties die samen mooie bieren vormen. Ons dynamische logo is geïnspireerd door deze variëteit en verschijnt op elk flesje in een andere vorm.

Het Bierverbond
Bierliefhebbers laten genieten van de vergeten, heerlijke, eerlijke smaak van ambachtelijk gebrouwen Lager bier. Dat is de missie van brouwerij Bierverbond. Of zoals oprichters Gert Hoff en Theo Verriet het zelf zeggen: Wij maken gewoon bier weer speciaal! Op het festival presenteren ze hun Vienna Lager, Nieuw Amsterdams Pils, India Pale Lager en American Wheat Beer.

Lux Brewery
Lux Brewery is een huurbrouwerij uit de stad Eindhoven en is opgericht in 2014. De brouwerij richt zich op het brouwen van mooie, uitzonderlijke bieren. De eigenaar en brouwer, Martijn van Damme, experimenteert voortdurend met diverse natuurlijke ingrediënten, waardoor verrassende smaakcombinaties ontstaan. Hierbij wordt ook vaak gebruik gemaakt van ingrediënten uit de buurt, zoals honing van een lokale imkerij, koffie van de plaatselijke stadsbranderij en thee van een theesommelier uit een dorp verderop. Alle bieren worden zelf gebrouwen en gemaakt bij een grote contractbrouwerij, waardoor het proces goed in de hand kan worden gehouden. Lux Brewery timmert hard aan de weg en heeft inmiddels veertien bieren in het assortiment. De Luxe Frambozen Stout heeft in 2018 tijdens de Dutch Beer Challenge zelfs de zilveren medaille gewonnen. Mocht je geïnteresseerd zijn in deze of een van de andere bieren, kom dan zeker even langs de stand!

Brouwerij Halve Tamme
Brouwerij Halve Tamme is een tweemans microbrouwerij uit Zevenbergen. Eind 2015 zijn jeugdvrienden Hans de Looper en Thom Zom begonnen met brouwen in de achtertuin. Drie jaar verder is er een hele hoop gebeurd, inmiddels hebben de jongens hun brouwcapaciteit opgeschroefd naar 120 hL per jaar en doen dit alles in eigen beheer. Het is naast de vaste banen (Hans, Moleculair Bioloog en Thom, Business Consultant) flink aanpoten in het weekend en in de avonduren, maar het plezier dat hieraan beleefd wordt maakt dat alles meer dan de moeite waard.

Ebontree
Een microbrouwerij die staat voor eigenwijze bieren die soms met bijzondere ingrediënten worden gebrouwen. Zo brouwen we met thee en koffie in onze bieren, maar zijn ook op kleine schaal begonnen met vatgerijpte bieren.

De Nachtbrouwerij
De Nachtbrouwerij is een brouwerij uit het Brabantse Dongen, die een aantal mooie bieren brouwt waaronder Ochtendgloren, Nachtzuster en Nacttrip. Daarnaast is De Nachtbrouwerij altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe smaken, die pas op de markt komen als ze het daglicht kunnen verdragen  . Jack Nollen is de Nachtbrouwer. Hij brouwde met name in de nacht, omdat hij dan ongestoord en gefocust zich kon richten op het brouwen van de bieren. Toen een aantal jaren geleden de hobby uitgroeide tot een bedrijf was de naam De Nachtbrouwerij snel gevonden.

Brouwerij Chimay
AUTHENTIEKE TRAPPISTENBIEREN
Chimay is een authentiek trappistenbier.
Dat betekent dat het gebrouwen wordt binnen een trappistenklooster, onder toezicht en verantwoordelijkheid van de kloostergemeenschap, die betrokken is bij het hele exploitatieproces van het bier. De inkomsten uit deze activiteit worden grotendeels besteed aan de behoeften van de gemeenschap en aan sociale werken.

Brouwerij Lindemans
DE MAGIE VAN DE WIND
In de maanden tussen Sint-Michiel en Sint-Joris hangt er in het hart van het Pajottenland pure magie in de lucht. De wind neemt de Brettanomyces bruxellensis en de Brettanomyces lambicus op en wervelt ermee door Vlezenbeek. Die wilde dans betovert en verleidt de vers gebrouwen wort tot de spontane gisting die uw lambiek zo heerlijk uniek maakt.

Brouwerij Pinterman 
Pinterman is een levensgenieter uit volle borst! Op een zonovergoten terras, bij de haard na een koude tocht of aan tafel met een goed gesprek, de Pinterman is op zijn plek. Voor al die fijne momenten bedenkt hij een bier dat daar perfect bij past. Bovengistende bieren met elegante smaken en originele smaakprofielen zijn de specialiteit. Op het goede leven!

'T Brabants Gevoel
'T Brabants Gevoel is een microbrouwerij uit het pittoreske Dongen. Wij beschikken momenteel over 3 mooie speciaalbieren die langzaam uitgebreid worden. Door het hanteren van Brabantse leuzen geeft de brouwerij zijn bieren krach mee en spreekt het de lokale gemeenschap aan. Het grootste doel van de brouwerij is om mensen te laten genieten van lekker bieren en het ervaren van 'T Brabants Gevoel.

Brouwerij Frontaal
Sinds 2013 worden de bieren van Brouwerij Frontaal uit Breda gebrouwen. De nadruk wordt gelegd op complexe, gelaagde en gebalanceerde bieren. Hierbij wordt zowel het experiment als de traditie opgezocht. De slogan van Frontaal is: 'Beer for thought'. Dit is een zinspeling op het bekende Engelse gezegde 'food for thought'. Food for thought betekent: alles dat mentale stimulans voor het denken geeft. Het doel is natuurlijk de bierdrinker te prikkelen en kennis te laten maken met nieuwe smaken en geuren. Uniek aan Brouwerij Frontaal zijn de eigen growlers. Growlers zijn de perfecte uitkomst voor het delen van bier met je vrienden tijdens een barbecue of een familiefeestje. De flessen hebben een vulcapaciteit van twee liter, zijn makkelijk schoon te maken, hervulbaar en kunnen direct worden gedronken.

Brouwerij Witte Anker
Brouwerij Witte Anker is ontstaan door 2-vrienden met een passie voor bier. Het enthousiasme van bier is gekomen door jarenlange werkzaamheden met speciaal bieren. De twee mannen hebben altijd gewenst om een stabiel, goed en eerlijk biermerk te lanceren. Om dit te kunnen verwezenlijken hebben de heren een 2-jarige opleiding gevolgd in Gent, België. Na afronding van deze opleiding brouwen de heren standvastige bieren, die gebrouwen worden naar zelf ontwikkelde recepturen.

Brouwerij Emelisse
Brouwerij Emelisse is reeds vanaf 2005 een begrip in de wereld van de speciaalbieren. In 2016 is het merk overgenomen door Slot Oostende en worden de Emelisse bieren in Goes gebrouwen op een moderne en efficiënte wijze, maar wel op basis van traditie. Naast de bekende klassieker worden er door brouwmeester Jens van Stee ook nieuwe bieren ontwikkeld die mooi in de lijn van Emelisse passen.

Bierbrouwerij De Roos Anno 1877
Al sinds 1877 worden hier de heerlijkste bieren gebrouwen. In de museumbrouwerij en in de moderne brouwerij komt u oren en ogen te kort. We nodigen u graag uit om in ons gemoedelijke proeflokaal nog andere heerlijke Roosbieren te proeven.

Ramses Bier
Ramses Bier is een brouwerij in Hooge Zwaluwe met een brouwcapaciteit van 15 HL per brouwsel. De huidige brouwerij is in 2013 ingericht. Sinds 2007 zijn de bieren landelijk verkrijgbaar. De 17 jaar daarvoor zijn een aantal bieren al ontwikkeld. Spoedig gaan we een jubileum bier uitbrengen. 25 jaar geleden brouwde Ramses al Den Dorstige Tijger. Misschien wel Nederlands eerste IPA ! Het is mogelijk om de brouwerij te bezoeken. Dit kan met een groep op afspraak of op een van de open dagen. Onze volgende open dag is in mei. Ramses Bier heeft een missie en een passie: Bier brouwen voor de mensen die van bier houden. Ramses Bieren zijn single hop en de mout is Biologisch. Indien mogelijk worden er lokale ingrediënten gebruikt. Zo heeft ieder bier een eigen, unieke, uitgesproken smaak en kan iedereen genieten van een of meer vloeibare snoepjes in zijn of haar glas. Proost!

Landstadbrouwerij De Baronie
Circulaire en duurzame economie voor Landstadbrouwerij De Baronie betekent, zorg en aandacht voor: Het bodemgebruik: een circulaire landbouw op een vitale bodem, brengt gezonde voedingsproducten voort, De grondstoffen: ons Ecologisch premium, wordt gebrouwen en geproduceerd alleen met Brabants water, biologische granen, hop en grondstoffen afkomstig uit de circulaire landbouw, Het product: voor product en transportverpakking verwaarden wij de sorghum vezels. Regeneratief wordt het kratje als nestkastje gebruikt, Het proces: Bij de productie van het sorghumbier vallen ook het energieverbruik, de groene energie, de bostel en het water(her)verbruik onder onze circulaire en duurzaamheidscriteria en U: uw keuze voor ons Sorghumbier is een PLUIM voor u en maakt voor ons de cirkel rond.

Vaanbrouwers
Bij Vaanbrouwers vind je het eigen karakter terug door de persoonlijke voorkeuren van de brouwers. Vaanbier geeft een beetje sjeu aan de Nederlandse biercultuur door gedurfd een collectie karaktervolle bieren op de markt te zetten. Stuk voor stuk smaakvol met een eigen identiteit.

Bridge Brew House
Bridge Brew House is een microbrewery uit Driebergen. Wij proberen ons te onderscheiden door de Amerikaanse stijl van onze bieren, opgedaan door daar zelf jaren te hebben gewoond. Wij zijn brutaal, willen vernieuwend zijn en 100% transparant.

Brouwerij In De Nacht
Vanuit onze passie voor smaak zijn wij in 2016 begonnen met het brouwen van bier. Onze achtergrond en kennis is gevormd door het werken in de horeca. Als kok en (bier)sommelier diverse opleidingen gevolgd om kennis rondom smaak op te doen, o.a. bij STIBON en de Academie voor Gastronomie. Na 7 jaar een restaurant gerund te hebben, was de tijd aangebroken om een andere weg in te gaan. Het resultaat is : Brouwerij In De Nacht.

Brouwerij De Feniks 
De Feniks brouwt sinds dag één zelf zijn vernieuwende bieren in een unieke fusion stijl van Angelsaksische en Belgische invloeden. Op de voor de Belgische craft scène historische site te Heule vinden tal van nieuwe bieren, steeds hergist of aged op wijn-, whisky- en cognac barrels, de weg naar de craft bierliefhebber.
Live you passion ... Never give up!

Stoombierbrouwerij De Pimpelier
Wij leggen onze ziel en zaligheid in het ontwikkelen van nieuwe smaken. Naast onze vaste biersoorten hebben we regelmatig gelimiteerde oplagen. Laat je verrassen door onze smaakcombinaties.

Brouwerij Bliksem
Zo oud als de natuur zelf, gevaarlijk en het verrast altijd: Bliksem! Eerlijk bier van levensgenieters voor levensgenieters. Goed bier en goede muziek is voor ons de perfecte combinatie en het liefst compromisloos en snoeihard. F*ck de maandagochtend, geniet!

Big Belly Brewing
Big Belly Brewing - Beer with a body - is een Bredase brouwerij opgericht drie vrienden: Tom, Remco en Willem. 3 Rasechte levensgenieters. Wij houden van mooie verhalen, lekker eten en smaakvolle bieren. Onze missie is om bieren te creëren waarbij we, door het combineren van deze drie passies, het leven van andere mensen nét wat meer genot geven. Wij staan bekend om onze dikke en smaakvolle bieren. Een goed geteste basis ontwikkelen wij verder door de beste kwaliteit kruiden, specerijen, fruitsoorten of andere bijzondere ingrediënten toe te voegen. Zo krijgen we de uitgesproken bieren waar wij trots op zijn. Hierna krijgt ieder bier een eigen legende dat passend is bij de bierstijl. Zo maken wij bier drinken nog leuker waardoor jij nog meer kan genieten! Cheers Tom, Remco en Willem

Bierbrouwerij De Arn
Bierbrouwerij De Arn is opgericht in oktober 2013. Zij brouwen smaakvolle, volmondige bieren. Sinds 2018 brengen zij ook bieren op de markt onder de naam Zuid-Hollandse Bierbrouwerij.

Brouwerij St. Joris
Iedereen kent het verhaal van St. Joris en de draak, maar wat als je dit als inspiratie gebruikt voor het brouwen van speciaalbier? Dan krijg je wel iets heel bijzonders! Sinds 2016 is de brouwerij gevestigd in de kelder, uit 1483, van de Boterhal. Deze prachtige kelder hebben wij in oude glorie doen herrijzen met een brouwerij en proeflokaal. Het ademt een aangrijpende middeleeuwse sfeer. Hier smeden wij het verhaal rond onze bieren. De recepten zijn met bloed, zweet en hop ontwikkeld. Onder het genot van deze vloeibare inspiratie zijn de etiketten getekend. De bieren die wij brouwen nemen je elk een stukje mee in het verhaal van de lokale brouwer Joris, een weerloze prinses en de koppige draak.

Gebroeders Roodbaard Brouwerij
Zwagers, gebroeders voor het leven, vormen samen de Gebroeders Roodbaard brouwerij. Speciaal bier ambachtelijk gebrouwen in Steenbergen, Noord-Brabant.

Kompaan Bier
Bij alles wat we doen geloven we in levenslust en vriendschap! Wij zweren bij Kompaanschap. Wij delen oprechte levenslust met de wereld. Wij maken verbazend speciale bieren! speciaal voor levensgenieters.

HappyFace Beers
4 bierliefhebbers die sinds januari 2016 hun gerstenat graag aan een groter publiek willen voorschotelen! HappyFace wil onder het motto "Classic beers reinvented" aan de weg timmeren en dus de klassieke bieren nieuw leven inblazen HappyFace Style! Kom en laat u verleiden tot onze topbieren, voor ieder wat wils!!!

Brouwerij De Kluys
Wij zijn de brouwers van De Kluys. Uit naam van Godfried I van Leuven, de eerste hertog van Brabant, maken wij vanuit onze brouwerij in het biervriendelijke Neerlangel, een bijzondere serie unieke Godfried-bieren.

Brouwerij Eanske
Brouwerij Eanske is een jonge brouwerij welke in Juni 2013 is opgericht met als doel om speciaalbier in het Oosten van Nederland wat meer op de kaart te zetten. Dat is tot nu toe redelijk gelukt. Brouwerij Eanske is een huurbrouwerij zonder brouwinstallatie voor commerciële volumes. Hiervoor maak ik gebruik van de capaciteit van andere brouwerijen met een installatie. Echter ben ik wel een brouwer in hard en nieren, dus worden mijn bieren ten alle tijden door mij persoonlijk gebrouwen !!

Grutte Pier Brouwerij
In 2015 begonnen Frans Filius en Renze Bil de Grutte Pier Brouwerij in Leeuwarden. Het eerste bier was de Grutte Pier Tripel en deze won gelijk al een aantal mooie internationale prijzen (World Beer Awards, beste tripel van Nederland). Grutte Pier Brouwerij brouwt toegankelijke smaakvolle bieren. Het verhaal van Grutte Pier proef je ook terug in het bier. De moutigheid staat voor de tijd dat Grutte Pier nog een boer uit Kimswerd was. De zoetige bitterheid staat voor de wraak op de Hollanders die zijn vrouw vermoordden.

Brouwerij Bourgogne Kruis
Brouwerij Bourgogne Kruis is een familiebedrijf met een lange geschiedenis die begint in de 18e eeuw in Oud Gastel en Oudenbosch. De brouwerij werd in 1956 verkocht.  Paul en Willem Thuring, nazaten van diezelfde familie uit Oudenbosch zijn in 2012 opnieuw begonnen, maar nu in hun bakermat Oosterhout. De brouwerij staat heden ten dage bekend om zijn verschillende tarwebieren, het signatuur van de brouwers. In de ambachtelijke brouwerij gebeurt nog alles met de hand. Geen computer en automatisering, maar echt handwerk en denkwerk. “Niet praten maar doen” is de leidraad. De gebroeders Thuring hebben een concept ontwikkeld waarin de eenvoud en frisheid van bier centraal staat”. “Herkenbaar, recht door zee, zuiver en natuurlijk, met de frisheid van een lenteochtend”, omschrijft De Brouwerij haar Tarwe Bieren.

HOOP Bier
HOOP bier staat symbool voor de Hollandse onverzettelijkheid. Dankzij de molens was de Zaanstreek ooit de grootste scheepswerf van de wereld én schuimden we de 4 uithoeken van de wereld af voor handel. Hoop is wat ons weglokte op ontdekkingsreis en ons ook groot maakte. Maar belangrijker, wat ons ook weer thuis bracht met mooie verhalen. Daarom heeft elk HOOP bier zijn eigen naam, smaak en verhaal. Ontdek ze zelf.

Cerex
Cerex Brewing Company, considered by consumers in Spain the Best Craft Beer of Spain 2015, is the first brewery in Extremadura since the demise of beer “El Águila” in 1985. This small family business was founded in 2013 by the professional brewers Marcos Rubio and Alfonso Vallejo, both agronomists, and has won several awards at national and international level, as the Superior Taste Award in Brussels, which have been awarded for three consecutive years 5 Golden Stars that certify to Cerex beer as the most awarded craft beer of the World.

Brouwerij de Manskerel
Regionale Brouwerij uit Breda. Gespecialiseerd in bieren met extra hop en kruiden. Brouwerij gestart door vrienden voor vrienden, die samen met alle feedback de bieren is gaan perfectioneren. De Hopler is het bier dat er altijd is, daarnaast ook seizoen bieren zoals een Weizen of Quadrupel.

ALFA Brouwerij
ALFA PUUR
Wij brouwen wat we zelf het liefst drinken, en dat delen wij met u tijdens “Hop On Hop Off”.
Alfa Puur is uniek van smaak “De smaak is vol en romig” waarbij je de gist duidelijk proeft. Alfa Puur is niet gepasteuriseerd en de houdbaarheid is maar 2 weken.
Op de oude wijze gebrouwen, lang gisten en lang lageren. Voor bierliefhebbers “troebel is de norm”
Alfa Puur heeft smaak, bij ons proeft u het ongefilterd bier.

Alfa blijft trouw aan zichzelf.

Kwaremont
Liefde voor het brouwen zit in de genen van de familie De Brabandere. Met de beste meesterbrouwers aan hun zijde, zet generatie na generatie de traditie voort en bouwt het rijke assortiment bieren uit. Die passie delen we al die jaren met al onze medewerkers: zij brengen letterlijk ‘leven in de brouwerij’. Én leven in uw glas, thuis of bij vrienden. Want onze passie geeft smaak aan plezante en sprankelende momenten met vrienden. Daar zijn we behoorlijk trots op.

Antwerpse Brouw Compagnie
"Seefbier is een typisch Antwerps bier dat van begin 1800 tot ongeveer 1930 hét bier van Antwerpen en omstreken was en bijzonder populair... Zo populair dat een wijk van Antwerpen zelfs naar het bier vernoemd werd. Nadat het bier voor meer dan 80 jaar verdwenen was, en de receptuur werd verloren gewaand. Na een zoektocht van bijna 3 jaar werd de receptuur uiteindelijk teruggevonden. Met de hulp van gerenommeerde brouwexperts werd deze oude receptuur terug tot leven gebracht. Het resultaat viel zo in de smaak dat de Antwerpse Brouw Compagnie werd opgericht, met als missie Seefbier, en ook andere interessante oude of nieuwe bieren tot leven te brengen. Het Seefbier werd zo ondertussen reeds 7X World's Best, oa op de World Beer Cup, de World Beer Awards, de Global Craft Beer Awards en Brussels Beer Challenge. Ook het zusterbier, Seef's Bootje's bier werd al bekroond tot beste amber van Belgie, en in 2016 World's Best Belgian Style Pale op de World Beer Awards”

vandeStreek Bier
Wij brouwen bier om te drinken! We denken niet te veel na over bierstijlen en hokjes maar focussen op smaak en doordrinkbaarheid.

Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch
Noord-Brabant staat bekend als het land van ‘de contente mens’. Brabanders zijn echte levensgenieters en houden van gezelligheid. De naam van onze brouwerij geeft deze Brabantse levensinstelling op treffende wijze weer. Pimpelmeesch is een samenstelling van pimpelen (drinken) en meesch, Brabants dialect voor mens. Het logo met een lachende pimpelmees is een knipoog naar waar de Dorpsbrouwerij voor staat: de blije drinkende mens. Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch is een onafhankelijke brouwerij en gevestigd in een monumentale boerderij in het buitengebied van Chaam N-Br. Onze bieren kenmerken zich door hun toegankelijkheid. Gebaseerd op bekende, en daardoor herkenbare, bierstijlen. Een enkele keer zwerft onze Dorpsbrouwer het gebaande pad af. Door bijvoorbeeld houtlagering toe te passen of om te infuseren met gedistilleerde drank.

Gaelic-Delight
Gaelic-Delight is uw specialist op het gebied van Iers speciaal bier! Bekijk de website voor: ons verhaal, het assortiment en de mogelijkheden!

Delftse Stadsbrouwerij De Koperen Kat
Wij zijn De Koperen Kat. Een Eigentijdse, Eigenwijze, oudste Stadsbrouwerij sinds 2011 in het mooie Delft. We zijn een authentieke ‘Craft Brewery’ met de focus op kwaliteitsbieren. We maken op eigen wijze, volgens eigen receptuur kwaliteitsbieren. We hebben maar liefst 12 soorten, waarvan de herfstbock zelfs is uitgeroepen tot Lekkerste van Nederland! We willen de oude historie van Delft als grootste bierbrouwstad van Europa weer nieuw leven inblazen. In de 16de eeuw waren er meer dan 200, maar na de sluiting van de laatste in 1922 geen meer.

Het Bierloket
Het Bierloket is een jonge Nederlandse onderneming die opgericht is eind 2017 vanwege een inmiddels jarenlange passie voor “Belgische” speciaal bieren. Het Bierloket is gevestigd in de regio Breda van waaruit de bedrijfsactiviteiten worden uitgevoerd. Het Bierloket houdt het echter niet alleen bij het importeren van speciaal bier van België naar Nederland en wijn van Duitsland naar Nederland maar zal voor diverse brouwers ook voor de export naar andere landen dan Nederland als handelsagent (platform) fungeren.

X-brewing
Wij zijn brouwers die eerlijke producten tot de extremen verheffen in ons bier. Echte smaken zonder concessies. Gedurfd, gewaagd, bieren met een X.

4 Islands Brewing
4 Islands is a Rotterdam based Brazilian nomad brewery. Founded by three longtime friends, it celebrates friendship and all the cool moments they shared by the seaside in the beaches of Brazil. Among all different locations, 4 Islands (Quatro ilhas in Portuguese) is the one that brings all the memories of a beautiful place, amazing stories and the art of drinking beer. 4 Islands Brewing is made by friends for friends, as a tribute to the easygoing lifestyle vibes. So, please, flip flops first, questions later.

Brouwerij het Veem
Brouwerij het Veem bestaat sinds 2015 en is gevestigd in Vershal het Veem op Strijp S in Eindhoven. In deze hal wordt de brouwerij omringd door andere ambachtelijke eet- en drinkgelegenheden. De Vershal, tevens rijksmonument, werd vanaf 1942 door Philips gebruikt als opslag van voornamelijk televisies en radio’s. Bij Brouwerij het Veem brouwen en verkopen wij niet alleen bier, maar geven wij u een totale bierbeleving. Bij ons kunt u genieten van heerlijke bieren uit zowel onze eigen brouwerij als uit andere brouwerijen uit binnen- en buitenland. Deze zijn te nuttigen in ons proeflokaal, maar neemt u ook gewoon mee naar huis vanuit onze winkel waar wij ruim 700 bieren verkopen. Wat Brouwerij het Veem écht uniek maakt is dat onze brouwerij in het proeflokaal staat. Er wordt dus ‘live’ gebrouwd terwijl u van uw biertje geniet. Natuurlijk is het mogelijk om op de momenten dat er gebrouwd wordt mee te kijken met onze brouwer en vragen te stellen over het mooie proces dat bierbrouwen heet. Het is zeker de moeite waard.

Crooked Spider
Crooked Spider is een kleinschalige brouwerij uit Wassenaar. Eigenaar Niels Beekhuizen brouwt smaakvolle craft bieren geïnspireerd door stijlen van over de hele wereld. Zijn bieren zijn al meerdere malen nationaal en internationaal in de prijzen gevallen.

Brouwerij Pronck
Wij zijn Brouwerij Pronck. Wij brouwen bier in Leiden. We brouwen bier op de manier hoe wij vinden dat bier gebrouwen moet worden. Met zo puur mogelijke ingrediënten, zonder toevoegingen, zonder concessies aan kwaliteit. Bewust, eerlijk en met aandacht. Dat vinden we belangrijk. Alle bieren worden bedacht, ontwikkeld, gebrouwen en gebotteld in onze eigen brouwerij in hartje Leiden.

Braxzz
Braxzz is een nieuwe Amsterdamse brouwerij met 100% focus op alcoholvrij en alcoholarme craft met nul compromis in smaak. Wij hebben onlangs als wereldprimeur een geheel alcoholvrije Porter geïntroduceerd. Daarnaast hebben we twee alcoholarme IPA's (0.2%) een alcoholvrij bockbier en een alcoholarme Tripel in ons assortiment.