REIZIGERS ENSCHEDE

4, 5 EN 6 OKTOBER 2019

HET GROOTSTE SPECIAALBIER EN FOODTRUCK FESTIVAL VAN DE BENELUX · VLIEGVELD TWENTHE, ENSCHEDE

UNIEKE LOCATIE

Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe ligt op een steenworp afstand van natuurgebied Natuur in de Steigers, dat deel uitmaakt van de Ecologische Hoofdstructuur. De historische brandweerkazernes, verkeerstoren en hangars worden omringd door prachtig natuurgroen. Militaire attributen worden zoveel mogelijk hergebruikt. Het gebied ademt vooral ruimte en is een schitterend natuurlijk decor voor het Hop On Hop Off Festival.

Wij, als organisatie, maar ook de deelnemende brouwerijen en foodtrucks zijn enorm verheugd over Vliegveld Twenthe als locatie voor Hop On Hop Off najaar 2019. In Hangar 11 vind je op maar liefst 6500 m2 een enorme diversiteit aan bieren van uiteenlopende brouwerijen. Omdat eten net zo belangrijk is als drinken worden de brouwers geflankeerd door een scala aan foodtrucks. Zo kan ook de inwendige mens landen voor een hapje wanneer hij of zij wil.

VAN VLIEGVELD TOT EVENEMENTENLOCATIE

In juli 2014 koopt de familie Van Eck uit Maarssen 50 ha bestaand vastgoed en voorzieningen die deel uitmaken van de voormalige vliegbasis Twenthe. Het gaat om De Strip met daarop de voormalige taxibaan en verkeerstoren, de oude en nieuwe brandweerkazerne en acht F16–shelters. Ook Hangar 11, het munitiebunkerpark en de werkplaatsen op Oostkamp worden eigendom van de familie. Met hun passie voor en kennis over het herbestemmen van historische locaties, dopen zij de oude vliegbasis in rap tempo om tot unieke evenementenlocatie.

SUCCESVOL SPECIAALBIERFESTIVAL

Vanaf de beginjaren al direct veel publieke belangstelling. En meer bezoekers dan passagiers, want vanaf het terras was er altijd wat te zien zoals manifestaties, de Zeppelindag, vliegfeesten enz.

Uiteraard verwachten wij ook een grote publieke belangstelling. Aan de entourage en ligging zal het niet liggen, aan het programma evenmin. Het festivalterrein ligt mooi centraal in het oosten van ons land op slechts acht kilometer van de grens met Duitsland (tussen Enschede, Hengelo en Oldenzaal). Eerdere edities van het Hop On Hop Off Festival in Breda waren een groot succes. Hoogste tijd om deze ‘traditie’ ook in de rest van Nederland voort te zetten!

BEREIKBAARHEID

Vliegveld Twenthe is voor iedereen goed bereikbaar. Met al die brouwers is het slim om op de fiets te komen.

Maar ook met de bus sta je vanaf het NS Station van Enschede binnen 20 minuten voor de deur. Is de reguliere bus net weg? Geen zorgen: we zorgen voor extra Hop On Hop Off-pendelbussen. Een taxi nodig? Die staat er zo voor je!

Kom je toch met de auto? Dan hebben we buiten ruim voldoende parkeergelegenheid en binnen de speciale BOB-bar.

Bij bereikbaarheid hoort ook toegankelijkheid. Voor iedereen. Dus niet alleen aan een rolstoelvriendelijke entree, maar ook aan een invalidentoilet hebben we gedacht.

WANNEER

Vrijdag 4 t/m zondag 6 oktober 2019

WAAR

Vliegveld Twenthe
Vliegveldweg 345
7524 PT Enschede
Routebeschrijving
(Gratis parkeren)

OPENINGSTIJDEN

Vrijdag 16.00 - 23.00
Zaterdag 13.00 - 23.00
Zondag 13.00 - 21.00

WAT KOST DAT DAN?

De entree is uiteraard gratis. Je moet alleen wel zo’n uniek Hop On Hop Off – glas (15cl) hebben om je bier in te doen. En muntjes. Dit alles is vooraf te regelen via deze link. Voor 15 piek heb je je glas, 3 muntjes (2,50 per stuk) en het festivalboekje. Hoppa!

Wilde je vooraf geen glas en muntjes kopen of ben je net gewoon vergeten op de link te klikken? Doe dan of je spontaan bent en koop de laatste restjes aan de deur. Dat kan ook.

Voor het festival kan alleen uit speciale Hop On Hop Off 2019 proefglazen worden gedronken (15 cl). Betalen doe je met Hop On Hop Off festivalmuntjes.

-----------------

Een instapkaart met proefglas, festivalboekje en drie muntjes kost slechts €15. Met pin of gepast betalen wordt zeer op prijs gesteld. Het proefglas mag je houden. Er is dus geen statiegeldregeling. Het glas houd je de hele dag bij je. Op het terrein zijn spoelpunten om je glas te reinigen.

-----------------

Kom je met een groep of individueel? En wil je aanschuiven en bergen “cash” vermijden? Bestel dan een instapkaart en extra muntjes via ons online bestelsysteem.

-----------------

Je betaalt online en komt met je orderbevestiging naar de speciale ingang ‘voorverkoop’. Daar word je sneller geholpen.

-----------------

Je bestelling is pas definitief nadat deze online is bevestigd en je de orderbevestiging hebt ontvangen. Druk deze af en kom naar de ingang.

-----------------

Op het festival zijn diverse punten waar je festivalmuntjes kunt kopen. De muntjes kosten €2,50 per stuk en zijn te breken naar een halve munt van €1,25. De muntjes zijn geldig bij zowel de brouwerijen als de foodtrucks. De meeste speciaalbieren kosten 1 heel muntje.

-----------------

Wilde je vooraf geen glas en muntjes kopen? Of ben je het gewoon vergeten? Doe dan of je spontaan bent en koop het restant aan de deur. Dat kan ook.

-----------------

Voor de niet-speciaalbierdrinkers is er ook buitengewoon lekker pils en zijn er heerlijke wijnen. Tevens is er een BOB-bar waar non-alcoholische versnaperingen te verkrijgen zijn.

-----------------

Niet uitgegeven muntjes worden niet teruggenomen!

´ÉÉN GERUSTSTELLING´ OOK DIT FESTIVAL IS 100% KANE VRIJ

AFTER MOVIE

Meer dan vierhonderd speciaalbieren van vijftig brouwers, mooie gerechten bij de dertig foodtrucks, leuke bandjes kijken terwijl je lag te chillen… dat was het Hop On Hop Off Festival Breda 2019!